Hulp bij opvoeden

Hulp bij opvoeden

Opvoeden. Iedereen heeft er een mening over, iedereen doet het op zijn/haar eigen manier en iedereen doet misschien eigenlijk maar wat. Opvoeden ervaar je dan ook wellicht als lastig. Helemaal gezien het feit dat niet ieder kind een engeltje is, zich altijd voorbeeldig gedraagt en helemaal nergens last van heeft. Poh, wat zou het leven makkelijk zijn als dat wel zo was… Helaas is dat voor veel ouders niet het geval en daarom bestaat Vlot.

Wat doet Vlot?

Als praktijk voor hulpverlening geeft Vlot grip op het moment dat je als ouder en kind uit elkaar drijft. In de vorm van gezinsbegeleiding biedt Vlot hulp bij het opvoeden. Of het nu gaat om hulp bij het opvoeden van een baby of omdat je te dealen hebt met een moeilijk opvoedbare peuter; wij staan aan je zijde om je te helpen.

Vaak is een kind niet zomaar vervelend of lastig. Er zit vaak een reden achter de gedragsproblemen van een kind, bijvoorbeeld een traumatische ervaring, een angststoornis, autisme of een achterstand in de ontwikkeling. Vlot kan je hulp bieden bij het opvoeden en het omgaan met kinderen die niet makkelijk zijn. Met onze gezinsbegeleiding helpen we niet alleen jou als ouder, maar ook het kind, vandaar dat we onze dienst gezinsbegeleiding noemen. Het is meer dan enkel hulp bij opvoeden. Kortom, met Vlot trek je de opvoeding weer vlot. Met een praktisch uitvoerbaar plan om de rust en de balans in huis te herstellen. Een plan dat past bij jouw gezin.

Wie zitten er achter Vlot?

Vlot is opgezet door twee spontane meiden die praktisch persoonlijk advies willen geven aan gezinnen die daar baat bij hebben. Met een pedagogische achtergrond en de nodige ervaring en kennis, weten de dames van Vlot gezinnen die problemen hebben met de opvoeding van kinderen tussen de 0 en 18 jaar goed te ondersteunen. Dit doen ze niet alleen, want dankzij een breed netwerk van specialisten weten ze je altijd goed te helpen en eventueel door te verwijzen naar de juiste specialist.

Onze hulp in drie stappen

Hulp van Vlot uit zich in drie stappen.

Allereerst houden we een intakegesprek om te achterhalen wat jullie/jij als ouders/ouder als probleem ervaren. We bepalen welke vorm van gezinsbegeleiding aansluit bij de hulpvraag. Stap twee is de start van het gezinsbegeleidingstraject en stap drie is de evaluatie en afronding.

Samen maken we een praktisch plan waarmee jij goed aan de slag kunt. We schetsen situaties en geven je advies hoe je in zo’n situatie voortaan gaat reageren. Zo weet jij wat je aan het doen bent en heb je geen twijfels meer over je aanpak, want wij steunen je hier volledig aan. Bij Vlot geef jij aan waar je behoefte aan hebt en wat er speelt en wij vertellen precies wat je kunt doen. Samen zorgen we ervoor dat jij écht wat hebt aan onze begeleiding en hulp bij het opvoeden van je kind(eren). Praktische hulp voor realistische situaties die echt voorkomen, dat is wat wij bieden. Zo krijg je weer vertrouwen in elkaar als gezin, in jezelf als opvoeder en het zelfvertrouwen van je kind groeit.

Wil jij hulp bij opvoeden?

Wil je onze hulp inschakelen om ieder gezinslid meer zelfvertrouwen te geven in doen en laten en om evenwicht te creëren in het gezin? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek (gratis). Wil je graag meer informatie? Bekijk dan gerust onze website en onze tarieven. Vlot biedt jou hulp bij het opvoeden. Van peuter tot tiener en van baby tot kleuter.

Contact opnemen Bel direct

Maak een afspraak

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Kort bericht over de afspraak