Heeft uw zoon of dochter problemen en heeft u samen, als gezin, behoefte aan vernieuwende inzichten, praktische handvatten in de omgang met elkaar? Dan kunt u als ouders of met het hele gezin deelnemen aan de Gezinsgroep, de Gezinstraining of meedoen aan een of meerdere thema avond(en).

Gezinstraining, gezinsgroep, thema-avond?

Opvoeden is een uitdagende klus. Elk gezin is anders en komt in het dagelijks leven andere dingen tegen. Het komt voor dat bij gezinnen wat extra ondersteuning nodig is om het opvoeden in goede banen te leiden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Soms heeft iemand binnen het gezin veel meegemaakt en merk je dat dit nog steeds invloed heeft op het gezin. Soms heeft iemand in een gezin een andere manier van kijken nodig omdat hij of zij een vorm van bijvoorbeeld autisme heeft. Soms heb je gewoon wat meer behoefte aan extra informatie omdat je bijvoorbeeld voor het eerst ouder bent geworden. Dan is het fijn om er niet alleen voor te staan en samen met de gezinsbegeleiders, andere ouders of andere gezinnen te ontdekken waar ouders, kinderen, broertjes en zusjes beter bij elkaar aan kunnen sluiten. .

Thema-avonden

visieSamen kijken we naar de ontwikkeling. Hoe gaat het met samen spelen, overleggen, fantasiespel, grenzen stellen en respecteren, regels en afspraken nakomen?

Waar gaat het fout?
En wat gaat juist heel goed?

We kijken naar gedrag en gevoel. Als je het kunt verklaren, kun je er beter mee omgaan.

planSamen maken we een praktisch plan. “Als dit gebeurt, dan doe je dit. Wanneer zus, dan zo.” Dagelijkse houvast die werkt. Zo krijg je weer vertrouwen in elkaar als gezin, in jezelf als opvoeder en groeit het zelfvertrouwen van je kind.

thuisElke thuissituatie is uniek. Daarom werken we daar waar het gebeurt; op de werkvloer. Opvoeden is immers hard werken. We kijken samen naar de momenten waarop het mis gaat. Bijvoorbeeld tijdens het eten of tijdens het slapen gaan; tijdens het spelen, of op een vrije dag.

vlōtVlot geeft je grip wanneer je vastloopt in de opvoeding.

Wanneer je merkt dat je kind zich niet prettig voelt, angstig is, verdrietig of boos. Wanneer je zoon of dochter niet wil eten of slapen, of moeite heeft met samen spelen. Of wanneer er alleen maar aandacht is voor het beeldscherm van de smartphone. Wanneer je je afvraagt: wie is er eigenlijk de baas in huis?

Met Vlot trek je de opvoeding weer vlot. Met een praktisch uitvoerbaar plan om de rust en de balans in huis te herstellen. Een plan dat past bij jouw gezin.

parallax background

Onze tarieven

 
Dienst Kosten Duur
Kennismakingsgesprek Gratis 1 uur
Intakegesprek 60,– 1 uur
PPG-sessie 60,– 1 uur
Ouderavond 10,– p.p. 2 uur
Studiemiddag 180,– 2 uur

Myrthe van der Riet
myrthe@vlot-thuis.nl
06 397 583 68