Heeft u gezinsondersteuning nodig?

Gezinsondersteuning nodig?

Als je thuis moeilijkheden ervaart met de opvoeding van je kind kan gezinsondersteuning uitkomst bieden. Elk kind is uniek en zeker als je kind kampt met gedragsproblemen (zoals autisme, hechtings- of angststoornissen, depressies of trauma’s) kan het zijn dat het thuis niet helemaal lekker meer loopt. Je weet niet hoe je moet reageren op het gedrag van je kind en je kind voelt zich op zijn of haar beurt niet begrepen. Kortom, de communicatie en omgang met elkaar kan velen malen beter en jullie moeten elkaar gaan begrijpen. Vlot gaat je daarbij helpen, te beginnen met je een zetje in de goede richting te geven. Nu voelt het voor jou als ouder waarschijnlijk alsof je het spoor qua opvoeding even bijster bent. Gezinsondersteuning kan dan een oplossing voor je bieden door je te helpen je thuissituatie weer op de rails te krijgen.

Gezinsondersteuning aan huis

Hoe die gezinsondersteuning eruit ziet? Samen stellen we een stappenplan op hoe we je problemen op kunnen lossen en gedurende het begeleidingstraject biedt Vlot je thuis gezinsondersteuning aan. Omdat we werken met een lange termijn visie kun je nadat we weer weg zijn je situatie helemaal zelf aan. Daar richten we onze gezinsondersteuning aan huis ook bewust op. Zorgen dat het probleem duidelijk is, indien mogelijk verholpen wordt en dat het hele gezin weet hoe met bepaalde situaties of bedragsproblemen omgegaan moet worden. Hier krijg je dankzij onze intensieve gezinsondersteuning genoeg zelfvertrouwen in en zo kun je het allemaal prima aan als ons begeleidingstraject afgerond is.

Meer weten over gezinsondersteuning van Vlot? Bel dan gelijk naar 06 397 583 68 voor meer informatie.

Wat doen wij allemaal?

Vlot biedt gezinsondersteuning aan elke ouder die dit nodig vindt. Wij kunnen je op meerdere manieren van dienst zijn. Zou je graag meer willen leren over kinderen en opvoeding of je vaardigheden verbeteren? Kom dan naar een van onze thema-avonden. Wij organiseren vier verschillende thema-avonden van elk anderhalf uur. Tijdens die avonden geven we je allerlei informatie en tips over de opvoeding van kinderen. Wij lezen je niet de les over opvoeding, want iedereen mag daarin zijn eigen weg vinden. Wij delen wel onze expertise en kennis op basis van pedagogische bronnen en eigen ervaring met kinderen met gedragsproblemen en delen bijbehorende mogelijke oplossingen met je. Ook kun je samen met andere ouders je hart even luchten door jullie verhaal met elkaar te delen. Zo kun je ervaringen en ideeën uitwisselen die je verder kunnen helpen en misschien alleen al een geruststellender gevoel zullen geven. Soms heb je maar een klein zetje nodig om je goed te voelen over de opvoeding van je kind. Vlot geeft je graag dat zetje en indien nodig doen we nog heel veel meer je in de vorm van (intensieve) gezinsondersteuning.

Naast het organiseren van thema-avonden bieden we ook

gezinsondersteuning bij je thuis

aan. Daarbij werken we laagdrempelig met je samen. We doen dit bij je thuis omdat dat de plek is waar alles zich afspeelt. We stellen ons zo flexibel als mogelijk op en komen langs wanneer het nodig is. Aan kantooruren doen we niet.

Over Vlot en gezinsondersteuning

Vlot bestaat uit Myrthe van der Riet en Ilonka Nevenzeel. Wij bieden praktische pedagogische gezinsbegeleiding en gezinsondersteuning aan ouders in de omgeving van Utrecht en Amersfoort bij de opvoeding van kinderen tussen de 0 en 18 jaar. We hanteren geen wachtlijsten en kunnen ook voor perioden langer dan drie maanden als gezinshulp optreden. Door de jaren heen hebben we een hoop ervaring en kennis vergaard op het gebied van psychiatrische problematiek bij ouders en kinderen.

We zouden die je graag aanbieden door als ondersteuning voor jou en je gezin op te treden.

Bel ons direct voor gezinsondersteuning

Op zoek naar ondersteuning? Vlot kan je verder helpen. Om contact met ons op te nemen voor een afspraak of voor meer informatie kun je ons bellen op 06 397 583 68. Je kunt ook ons contactformulier op de site invullen, of ons een mailtje sturen. Vlot, jouw gezinsondersteuning bij de opvoeding van je kind!

Contact opnemen Bel direct

Maak een afspraak

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Kort bericht over de afspraak