Bent u op zoek naar gezinsbegeleiding?

Gezinsbegeleiding

Elk kind is anders en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Als jullie kind niet lekker in zijn of haar vel zit, niet eet, slecht slaapt, of moeilijk handelbaar is, kan dat thuis voor moeilijke situaties zorgen. Een kind opvoeden is namelijk niet zo makkelijk. Om ouders of verzorgers weer grip op de situatie te geven biedt Vlot gezinsbegeleiding aan. Omdat wij meer dan een snelle oplossing willen bieden werken we met een lange termijnvisie. We geven praktisch persoonlijk advies dat de ontwikkeling vlot trekt en gaan met een plan te werk. Zo bieden we jou als ouder/verzorger de handvatten die je nodig hebt om vol zelfvertrouwen om te gaan met de moeilijkheden van je kind.

Waarom onze aanpak werkt? Kinderen die bijvoorbeeld bij een instantie zitten krijgen vaak een lang en onduidelijk traject met talloze dossiers dat na drie maanden al weer ophoudt. Bij Vlot doen we dat anders en kunnen we een kind ook langer dan drie maanden begeleiden. Wil je meer informatie over intensieve gezinsbegeleiding door Vlot? Neem dan snel contact met ons op.

Gezinsbegeleiding door Vlot

Gezinsbegeleiding gaat het hele gezin aan bij Vlot. De hulp die we bieden aan jou als ouder/verzorger heeft uiteraard een andere vorm dan de hulp die onze kindercoach biedt aan je kind, maar we werken altijd bewust met ouder en kind voor een zo effectief mogelijke aanpak. Dit doen we snel en persoonlijk. Zo steekt onze intensieve gezinsbegeleiding in elkaar.

Bij ons kunnen kinderen gelijk geholpen worden. Wij werken namelijk niet met een wachtlijst. Als je gezinsbegeleiding van ons ontvangt helpen we je niet alleen tijdens kantooruren, maar ook daarbuiten. Bij ons krijg je intensieve gezinsbegeleiding bij je thuis zodat we je situatie goed kunnen begrijpen. Daarbij werken we met een stappenplan. We beginnen met een intakegesprek, zodat we de problemen thuis kunnen bespreken en kunnen beoordelen of onze gezinsbegeleiding je verder kan helpen. Daarop bespreken we hoe het gezinsbegeleidingstraject er uit gaat zien en maken we een dossier aan.

Meestal is het traject na ongeveer drie maanden doorlopen, maar dit kunnen we verlengen indien dat nodig is. Gedurende het traject pakken we thuis samen het probleem aan. Na afloop zullen we nog het verloop van het traject evalueren en tot een afronding komen. Blijkt hier dat er zeker goede ontwikkelingen geweest zijn die absoluut geholpen hebben, maar je toch nog met iets zit of ondanks alles toch onvoldoende zelfvertrouwen hebt opgebouwd om het nu weer geheel zelfstandig op te pakken, dan kunnen we je altijd nog verder helpen. Naast de intensieve gezinsbegeleiding organiseren we onder andere thema-avonden en studiemiddagen waar je wellicht baat bij hebt.

Over ons

Vlot bestaat uit twee meiden die praktische pedagogische gezinsbegeleiding geven. In de loop der jaren hebben we veel ervaring opgedaan met kinderen met gedragsproblemen en andere problemen. Ook hebben we veel kennis over psychiatrie. Met onze ervaring en kennis helpen wij gezinnen die problemen hebben met de opvoeding van kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Daarvoor werken we samen met een breed netwerk, bestaande uit diverse specialisten. Vandaar dat we gezinnen eigenlijk altijd verder kunnen helpen. Als het boven onze eigen ervaring en kennis uitstijgt, kunnen we altijd één of meer van de specialisten uit ons netwerk voor je inschakelen.

We zijn werkzaam in Utrecht, Amersfoort en omstreken.

Maak gelijk een afspraak voor gezinsbegeleiding

Kun je wel wat gezinsbegeleiding bij je thuis gebruiken bij de opvoeding van een kind? Vlot helpt je graag verder. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak gerust contact met ons op. Je kunt het contactformulier op onze website invullen, ons een mailtje sturen, of bellen naar 06 397 583 68.

Contact opnemen Bel direct

Maak een afspraak

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Kort bericht over de afspraak